Jornades històriques: Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

Cargando mapa....

Data/Hora
Date(s) - 15/03/2018 - 16/03/2018
Tot el dia

Localització
Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

Categories


Les investigacions arqueològiques dutes a terme els darrers set anys a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor han permès conèixer aspectes de la basílica molt importants. Aquests treballs han situat els orígens de la Basílica al segle VI, han ajudat a estudiar-ne l’evolució i a retornar a la basílica el paper cabdal que va tenir a l’època visigoda. A més, el projecte de rehabilitació de l’edifici gòtic ha posat en valor elements patrimonials que restaven amagats.

Per tots aquests motius, la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor serà la protagonista de la II Jornada Basíliques Històriques de Barcelona els propers dies 15 i 16 de març. La Jornada, titulada “Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor”, comptarà amb experts en Arqueologia, Història i Art de diferents universitats catalanes i europees. Tal com es va fer durant la I Jornada, dedicada a Santa Maria del Pi, aquesta jornada estarà dividida en dues parts: el 15 i 16 de març, amb conferències dirigides a estudiosos i interessats en la matèria, i el 17 de març, quan es durà a terme una visita a la Basílica per a tots els públics en col·laboració amb Catalonia Sacra.

El cicle basíliques històriques de Barcelona té l’objectiu d’omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d’aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom com a exemple magnífic que són del tresor patrimonial.

Consulta el programa sencer i inscriu-t’hi al formulari següent: